Wie zijn we?

cityline

De Gentse samenleving kan reeds 90 jaar lang rekenen op de solidariteit van Rotary.  RC Gent, de oudste van de zes Gentse clubs vierde in 2016-17 zijn 90e verjaardag!

Deze serviceclubs onderzoeken waar noden zijn: RC Gent, RC Gent-Haven Gand-Maritime, RC Gent-Zuid, RC Gent-Noord, RC Gent-Prinsenhof, RC Gent-Portus Ganda

Samen met de drie Rotaract clubs Gent Zuid, Gent Noord en Gent Prinsenhof  nemen ze deel aan drie projecten: Voedselondersteuning Gent , Levensloop in Gent t.v.v. Stichting tegen kanker en Verslavingspreventie.

Samen met andere organisaties zetten ze projecten op rond welzijn, cultuur en onderwijs. Op vrijwillige basis leveren zo’n 320 Gentse Rotaryleden hun expertise en knowhow, materiële, morele en financiële steun.

Om de vele steunprojecten te kunnen financieren werven we fondsen. Het gezamenlijk fundraising event van alle Gentse Rotary en Rotaract clubs is de jaarlijkse Wijncarrousel: de opbrengst daarvan gaat integraal naar Voedselondersteuning Gent vzw.